top of page

ALMA I LA MAR DE CONTES

Quan era petita m’agradaven molt els contes, ells em feien companyia, em relaxaven, em transportaven a un altre mon i  m’ajudaven a fer front a les adversitats de la vida. També m’agradava jugar a ser una altra persona i a donar vida a objectes i titelles. Des d’aleshores, els contes i els titelles sempre m’han acompanyat.

Gràcies a tots ells, vaig decidir fer de l’art de narrar i d’interpretar la meva professió i, l’any 2003 va néixer ‘Alma i la mar de contes’, una companyia d'espectacles dirigits al públic familiar. El nom sorgí perquè volia un nom artístic que expliqués que poso ànima a qualsevol objecte o titella i que sempre porto contes per explicar. M’agradava la sonoritat de “Alma i la mar”, llavors vaig afegir “de contes” i, ja ho tenia.

En aquests anys, he fet servir els contes i els titelles per connectar amb el públic i transmetre els missatges que les històries contenen. Els personatges que interpreto són ben curiosos: un llop atabalat, un esquirol juganer, un cargol golafre, una gota d'aigua trapella, un núvol tafaner, una iaia molt valenta, un gegant ensopit o un ninot de neu enamoradís. Les actuacions estan plenes d'humor, simpatia i sensibilitat, i les històries que explico són d’allò més diverses.

EQUIP

Alma portrait.jpg

Laura Rubio

DIRECTORA, ACTRIU I TITELLAIRE

 

Visc a la Garrotxa, i des de la Vall d’en Bas penso i creo els meus espectacles. Possiblement si m’haguessin dit de petita que acabaria fent dels contes i els titelles la meva professió, m’haguera fet molt feliç. Ja aleshores, de les coses que més em divertien era jugar a donar vida a objectes ben diversos, fer teatre, jugar i cantar, tot plegat, eines indispensables per a aquest ofici tan artesanal i creatiu. Amb entusiasme, disciplina, passió, molta paciència i un xic de bogeria, he fet, pas a pas, aquest camí.

WhatsApp Image 2021-08-18 at 12.07_edited.jpg

Kim Nomen

MÚSIC I CANTANT

 

Visc a Olot envoltat de natura i música, passo el meu temps donant classes de cant, sensibilització i educació de la veu, piano, guitarra i percussió.  Un dia, una de les meves alumnes em va explicar que feia espectacles de contes i titelles i em va demanar si la volia acompanyar. Així vaig conèixer a l’Alma, des d’aleshores, a vegades li faig de tècnic de so i llums, a vegades construïm plegats un decorat, a vegades ens inventem una cançó o ens decidim a fer un espectacle com “El repte d’en Wiki”, on tinc el plaer d’omplir-lo de música.

bottom of page